Χατζηδάκης: Είσαι επαγγελματίας και μπαίνεις μέσα; Κλείστο και γίνε υπάλληλος… αφορολόγητων ομίλων

Πάντα θρασείς και χωρίς κανέναν σεβασμό στον πολίτη που εκπροσωπούν – δήθεν- εμφανίζονται τα στελέχη της κυβέρνησης στα διάφορα τηλεοπτικά παράθυρα.

Με δηλώσεις προσβλητικές για τους ελεύθερους Έλληνες επαγγελματίες αλλά και για τους μισθωτούς και συνταξιούχους, εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ο Κωστής Χατζηδάκης, ως υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Γεγονός που αποδεικνύει ότι δεν υπολογίζει σε κανένα πολιτικό και ηθικό κόστος προβάλλοντας το ποσοστό 41% που έλαβε η ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές.

“Τα θέλετε και τα παθαίνετε” μας υπενθυμίζει καθημερινά. ‘Έτσι και τώρα θα κυνηγήσει την ανύπαρκτη φοροδιαφυγή των Ελεύθερων Επαγγελματιών φορολογώντας και εισπράττοντας εκ των προτέρων φόρο για εισοδήματα που δεν έχουν εισπράξει (τεκμαρτό εισόδημα). Και αν τους αρέσει!

Διότι γνωρίζει ο Χατζηδάκης ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι αδύνατο να φοροδιαφύγουν με μια σειρά από ελεγκτικούς μηχανισμούς που έχει θεσπίσει το κομματικό κράτος, όπως είναι η απευθείας διασύνδεση ταμειακών μηχανών και POS με την ΑΑΔΕ, η υποχρεωτική ηλεκτρονική τιμολόγηση και οι συστηματικοί, φυσικοί έλεγχοι από κλιμάκια της ΑΑΔΕ σε μηνιαία βάση.

“Σε έχω ταράξει στην φορολογία και μπαίνεις μέσα;; Τότε κλείστο και γίνε υπάλληλος” Μας δηλώνει κατάμουτρα ο υπουργός οικονομίας.

Υπάλληλος ποιών;; Ρωτάμε εμείς, αλλά η απάντηση είναι ήδη μπροστά μας: Υπάλληλος των μεγάλων Επιχειρηματικών Ομίλων και Πολυεθνικών που χαίρουν ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ τα οποία όλες οι κομματικές κυβερνήσεις θεσμοθέτησαν.

Διότι οι ελευθεροι επαγγελματίες στην Ελλάδα και οι περισσότερες επιχειρήσεις υπολειτουργούν και έχουν μηδενικούς τζίρους. Είναι γνωστό ότι είμαστε στην τελευταία θέση της Ε.Ε. και αντί να δώσουν αναπτυξιακά κίνητρα μας βάζουν φορολογικά πλαφόν. Το 90% του τζίρου τον εισπράττουν οι μεγάλες πολυεθνικές και μένει ένα 10% για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.  

Όλοι οι Επαγγελματίες και οι Συνδικαλιστικές Ενώσεις τους αντιδρούν για άλλη μια φορά, χωρίς αποτέλεσμα. Διότι κανένας από τις κομματικές Συνδικαλιστικές τους διοικήσεις δεν φρόντισε να αμφισβητήσει την ΑΑΔΕ μια παράνομη Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, όπου ο διορισμένος διοικητής της αποφασίζει ποιοι θα είναι οι φόροι μας, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν, ούτε στον Υπουργό.

Πού πάνε όλοι αυτοί οι φόροι; Δεν είδα κανέναν Σύλλογο να ρωτά. Ποιος Θα ελέγξει; Οι διορισμένες κυβερνήσεις;; Οι υπάλληλοι των τραπεζιτών που παριστάνουν τους βουλευτές μας;; Η Εκκλησία που ορκίζει βουλευτές μιας παράνομης βουλής που ποτέ δεν έχει συσταθεί σε Σώμα;; ΠΟΙΟΣ;

Μόνο οι εμείς οι πολίτες μπορούμε να τους ελέγξουμε. Μόνο εμείς οι πολίτες που παράγουμε τον πλούτο αυτής της χώρας. Είναι ώρα να σταματήσουμε να ταΐζουμε ανεπάγγελτους ψεύτες όπως ο Κωστής Χατζηδάκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *