Το νερό σε πλαστικά μπουκάλια περιέχει χιλιάδες μικροπλαστικά

Σύμφωνα με έρευνα επιστημονικής ομάδας, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Proceedings of the National Academy of Sciences», το νερό που εμφιαλώνεται και πωλείται σε πλαστικά μπουκάλια, μπορεί να περιέχει από 110.000 έως 370.000 σωματίδια σε κάθε λίτρο.

Τα σωματίδια αυτά που βρίσκονται μέσα στο εμφιαλωμένο νερό είναι σε ποσοστό 90% νανοπλαστικά (δηλαδή σε μέγεθος μικρότερα του 1 χιλιοστού) και το υπόλοιπο 10% μικροπλαστικά ( σε μέγεθος από 1-5 χιλιοστά). Όπως αντιλαμβανόμαστε το 90% των νανοπλαστικών είναι μη ορατά από τον άνθρωπο, ενώ μόνο τα μεγαλύτερα από τα μικροπλαστικά μπορεί να διακριθούν.

Αυτά τα μικροσωματίδια που εντοπίστηκαν στα εμφιαλωμένα μπουκάλια νερού, εξαιτίας του μικροσκοπικού τους μεγέθους, μπορούν να περάσουν (μέσω της πόσης του συγκεκριμένου νερού από τον άνθρωπο), από το έντερο και τους πνεύμονες, στο αίμα και κατόπιν στην καρδιά και τον εγκέφαλο. Αναφέρεται πως μέσω του πλακούντα ίσως εισέλθουν και στα έμβρυα κυοφουρούσων μητέρων.

Τα μικροπλαστικά και νανοπλαστικά βρίσκονται παντού στον πλανήτη μας (πολλές παλαιότερες μελέτες ήδη τα είχαν εντοπίσει) και ρυπαίνουν από άκρη σε άκρη το περιβάλλον μας, τις θάλασσες, το έδαφος, τον αέρα, εισέρχονται στα όργανα θαλάσσιων και χερσαίων ζώων όπως και στους ανθρώπους. Οι άνθρωποι τα καταναλώνουμε μαζί με την τροφή μας, το νερό ή τα εισπνέουμε.

Και ενώ οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει προβλήματα γονιμότητας, φλεγμονές και καρκίνο σε ζώα εργαστηρίου και στην άγρια πανίδα, οι έρευνες για τις επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει!

Είναι φανερή η τρομοκρατία που βιώνει ο άνθρωπος, διότι του προσφέρονται ελάχιστες γνώσεις για την ζωή του και αυτές οι ελάχιστες και «δήθεν» θα έλεγα γνώσεις, μόνο τον φοβίζουν.

Και γιατί εν τέλει δεν εκτελείται κάτι προς όφελος της ζωής μας και της υγείας όλου του πλανήτη μας εν γένει; Γιατί μπουκάλια νερού, αναψυκτικών, συσκευασίες τροφίμων να είναι όλα από πλαστικό υλικό; Που είναι το κράτος;;

Σίγουρα αποκαλύπτεται πως οι «κρατικοί λειτουργοί» ενός άδικου καθεστώτος που διαχειρίζεται τις ζωές μας, επιλέγουν συνειδητά την χρήση πλαστικού. Την ίδια στιγμή που άνετα τους δίνεται η δυνατότητα της επιλογής φυσικών υγιεινών υλικών, όπως το γυαλί.

Στην αληθινή Πολιτεία του Δικαίου η Φύση διατηρεί κυρίαρχο ρόλο και απολαμβάνει απέραντο σεβασμό. Τα αποτελέσματα των ερευνών από τους επιστήμονες, αξιοποιούνται προς το πραγματικό όφελος των Πολιτών και του Περιβάλλοντός μας.

Ο σεβασμός προς το θείο δώρο της Δημιουργίας μας το νερό, είναι απόλυτος. Όπως φροντίζουμε και ενεργούμε να μην μολυνθεί ο εαυτός μας, το ίδιο καθήκον έχουμε να σεβόμαστε και να φροντίζουμε την υγεία στις θάλασσες, τα ποτάμια, τις λίμνες, τις πηγές μας, τα ρυάκια.

Το νερό απαγορεύεται να παρέχεται αποτελούμενο από μικροσωματίδια που πασιφανώς βλάπτουν τον άνθρωπο και όλα τα δημιουργήματα. Στην πραγματική Πολιτεία, το νερό θα πάρει πάλι την μορφή, την κρυστάλλωση, τις θείες ιδιότητες, τις ενέργειες και τα ιχνοστοιχεία που νομοτελειακά μεταφέρει και έτσι μόνο προορίζεται για τον άνθρωπο.

ΠΕΛΑΓΙΑ ΣΤΑΣΙΝΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *