Με ένα γεύμα “αγάπης” σε 4 γηροκομεία “καθάρισε” η ΠτΔ Σακελλαροπούλου για την απαξίωση της τρίτης ηλικίας

Κάθε Χριστούγεννα οι πολιτικοί ταγοί θυμούνται τους εγκαταλελημμένους από την πολιτεία, ανθρώπους της τρίτης ηλικίας σε ιδρύματα και οίκους (κολαστήρια) ευγηρίας, με σκοπό να διαφημιστούν, χωρίς αιδώ, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Έτσι λοιπόν και φέτος η Προεδρία της Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι η Πρόεδρος Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου αποφάσισε την Προσφορά γευμάτων, μόνο ανήμερα των Χριστουγέννων, σε ηλικιωμένους ΜΟΝΟ τεσσάρων γηροκομείων στη Θεσσαλία που ανήκουν στην Εκκλησία. Οι υπόλοιποι τρόφιμοι των 305 αδειοδοτημένων μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων της χώρας, ιδιωτικών και δημόσιων, “να πανε να πνιγούνε”, μας δηλώνει εμμέσως πλην σαφώς ο κορυφαίος θεσμός του κράτους. Η ανακοίνωση όπως παρουσιάζεται στο πρακτορείο ειδήσεων ΑΠΕ ΜΠΕ έχει ως εξής:

Τα “γεύματα αγάπης” ευγενική προσφορά της Προεδρίας της Δημοκρατίας ως πράξη αλληλεγγύης μόνο σε επιλεγμένο αριθμό συμπολιτών – λές και η Προεδρεία της Δημοκρατίας είναι ιδιωτικό μαγαζί που κάνει “φιλανθρωπίες” για να γλυτώσει την φορολόγηση. Είναι πραγματικά ντροπή, η κατάντια του κορυφαίου-κατά κόσμο- θεσμού της “Δημοκρατίας”, που εκπροσωπεί το σύνολο της Πολιτείας, να κάνει επιλεκτικές “προσφορές” “αγάπης” μόνο σε δομές της εκκλησίας. Από τότε που το ιερατείο εφηύρε την “αγάπη”, ΧΑΘΗΚΕ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ!

Στην συγκεκριμένη περίπτωση έχει χαθεί ο σεβασμός για τους υπερήλικες πολίτες αυτής της χώρας που αντιμετωπίζονται από το κομματικό κράτος ως “στημένες λεμονόκουπες”. Απαξιωμένοι από την πολιτεία και την κοινωνία, οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας βιάζονται και εξευτελίζονται καθημερινά από τους νόμους του κράτους, περικοπής συντάξεων, απουσίας ασφάλειας, ανύπαρκτης περίθαλψης και φροντίδας υγείας, κλοπής των ασφαλιστικών τους εισφορών. Όσοι καταλήγουν στα γηροκομεία, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ιδιωτικά, αφού το κράτος δεν φρόντισε να δημιουργηθούν κατάλληλες δομές φιλοξενίας, πληρώνουν αδρά αυτοί και οι συγγενείς τους για να ζήσουν σαν σε κολαστήριο. Δεκάδες τα σκάνδαλα τα πρόσφατα και διαχρονικά στα υποστελεχομένα και με πλήρη απουσία ελέγχου από το κράτος Γηροκομεία.

Αυτό το κράτος που δεν σέβεται τους ηλικιωμένους πολίτες της δεν μας εκπροσωπεί. Είμαστε ως Έλληνες υποχρεωμένοι να καταστήσουμε την τρίτη ηλικία αυτάρκη ώστε να μην εξαρτάται από κανέναν και είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να την σεβόμαστε.

Είναι καθήκον της πολιτείας η διαχρονική εξασφάλιση της τρίτης ηλικίας.

Οι ηλικιωμένοι μας, άνθρωποι γεμάτοι βιωματική σοφία μπορούν να μεταδώσουν τον σπόρο της γνώσης στην επερχόμενη γενιά με σεβασμό για τον άνθρωπο, την Πολιτεία, το περιβάλλον, τον πλανήτη και την Κοσμοθέαση (Κοσμοθέαση είναι οτιδήποτε προσλαμβάνεται από τις αισθήσεις και γίνεται αντιληπτό μέσω της νοητικής διεργασίας ως αληθινό και υπαρκτό). Μια Πολιτεία αληθινών Ελλην ανθρώπων εχει την υποχρέωση να παρέχει τις συνθήκες για την ικανοποιητικότερη διαβίωση των ηλικιωμένων της, σε αντίθεση με το σημερινό καθεστώς το οποίο σκοτώνει τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας γιατί τους κονσερβοποιεί σε πανάθλια ιδρύματα που έχουν μόνο κερδοσκοπικό χαρακτήρα.

Σε ολόκληρη την Ελλάδα η Πολιτεία πρέπει να αναλάβει πλήρως την υποχρέωση της έναντι της τρίτης ηλικίας δημιουργώντας πάρκα που θα περιλαμβάνουν σύγχρονες εγκαταστάσεις διαμονής, εγκαταστάσεις ενασχολήσεων και συναναστροφής – επικοινωνίας, αίθουσα σωματικής αγωγής, ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη κ.ο.κ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *