Έρχονται ευρωεκλογές το 2024 σε μια Ευρώπη που οι πολίτες της ρημάζονται από την φτώχεια. Η Ευρωπαϊκή Ένωση απέτυχε σε όλα τα επίπεδα. Είναι ολοφάνερο πια ότι λειτουργεί ως Ένωση Εταιριών και όχι ανθρώπων-πολιτών. Όλες οι πολιτικές που παράγονται στα κέντρα αποφάσεων της Ε.Ε. λειτουργούν ενάντια στα συμφέροντα των ευρωπαίων πολιτών, παραβιάζοντας ακόμη και τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα όπως το δικαίωμα στην στέγη και την εργασία.
Το euronews μεταδίδει: «Περισσότεροι από 650.000 άνθρωποι στη Γερμανία είναι άστεγοι και υπολογίζεται ότι 50.000 από αυτούς κοιμούνται στους δρόμους, 2000 μόνο στο Βερολίνο.
Το 57% των αστέγων με γερμανική υπηκοότητα κατέληξαν στους δρόμους αφού έχασαν τη δουλειά τους.
Το υψηλό κόστος διαβίωσης, η έλλειψη στέγης και τα αυξημένα ενοίκια «στριμώχνουν» τη μέση γερμανική οικογένεια. Πολλοί καταφεύγουν σε μη κυβερνητικές οργανώσεις.
Οι επίσημες στατιστικές λένε ότι το 57% των αστέγων με γερμανική υπηκοότητα κατέληξαν στους δρόμους αφού έχασαν τη δουλειά τους.
«Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι ευγενικοί. Σκέφτονται, “κοίτα αυτόν τον άστεγο”. Δούλευα για 31 χρόνια και είμαι 51. Ο Χορστ, ο άνθρωπος που κοιμάται δίπλα μου είναι 61. Εργαζόταν στην αστυνομία για 20 χρόνια» λέει ένας άστεγος.
Στο Βερολίνο υπάρχουν λιγότερα από δέκα λεωφορεία που μπορούν να μεταφέρουν στα καταφύγια άτομα με αναπηρικά αμαξίδια. Τους χειμερινούς μήνες πολλοί παραμένουν στο δρόμο.
«Είχαμε μια κυβέρνηση για 16 χρόνια και τα τελευταία δύο μια άλλη. Η διαφορά δεν είναι ιδιαίτερα σημαντική, πολλοί άνθρωποι συνεχίζουν να πλήττονται από τη φτώχεια. Γίνονται προσπάθειες, όμως εκτιμώ πως τα αποτελέσματα δεν είναι αρκετά» δήλωσε στο euronews η Σαμπίν Βερφ, επικεφαλής της «The Tafel».
Επίσης στην Γαλλία Υπερδιπλασιάστηκαν οι άστεγοι την τελευταία δεκαετία.
Σύμφωνα με έκθεση του Ιδρύματος Abbe Pierre, το 2022 η Γαλλία είχε περίπου 330.000 άστεγους. Αυτό περιλαμβάνει άτομα που ζουν στους δρόμους, ξενώνες έκτακτης ανάγκης ή κέντρα ασύλου.
Συνολικά 12,1 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν επισφάλεια στέγασης, ιδίως λόγω της αύξησης των τιμών των ενοικίων και της θέρμανσης. Αυτό αφορά κάτι παραπάνω απ’ το 1/6 του συνολικού πληθυσμού στη χώρα. Ειδικά 4,15 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε κακές συνθήκες στέγασης, εκτιμά το ίδρυμα, το οποίο περιλαμβάνει άτομα χωρίς προσωπική στέγαση, άτομα που ζουν σε ένα μέρος πολύ μικρό για αυτούς ή στερούνται βασικών ανέσεων (κουζίνα, τουαλέτες, θέρμανση).
Πρόκειται για 130.000 περισσότερους άστεγους σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Επιπλέον τονίστηκε ότι ο αριθμός αυξήθηκε κατά 130% από το 2012, ανέφερε η ομάδα, αναφερόμενη στην τελευταία μελέτη που έγινε από το Γαλλικό Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικών και Οικονομικών Μελετών (INSEE).
Πώς γίνεται η Γερμανία και η Γαλλία που πλασάρονται ως οι “πλούσιες” χώρες της Ευρώπης και ατμομηχανή της Ε.Ε., οι πολίτες τους να ζουν σε τέτοια ένδεια;
Τραπεζικές συμμορίες, με τις εταιρίες, τα ιδρύματα και τις ΜΚΟ τους, έχουν καπηλευτεί τις διοικήσεις των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι πολίτες που παράγουν τον πλούτο, δεν συμμετέχουν σε καμία από τις αποφάσεις που παίρνονται για αυτούς χωρίς αυτούς. Γι΄ αυτό και οι κυβερνώντες νομοθετούν νόμους που διαρκώς κλέβουν τον πλούτο των πολιτών χωρίς να εξασφαλίζουν ούτε τα βασικά τους δικαιώματα στην στέγη και την ασφάλεια. Μια φεουδαρχική κομματοκρατία μεσαιωνικού τύπου επικρατεί ως πολιτική στην Ε.Ε. με προσωπείο δημοκρατικότητας.
Το έλλειμα δημοκρατίας και ανθρώπινων αξιών μπορεί να καλυφθεί μόνο από τους ίδιους τους ευρωπαίους πολίτες. Στις επερχόμενες ευρωεκλογές οι πολίτες της Ε.Ε. πρέπει να στείλουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκπροσώπους που θα ελέγξουν όλα τα Όργανα και τις Συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με γνώμονα τα συμφέροντα των ίδιων των πολιτών. Πρέπει να στείλουν εκπροσώπους που δεσμεύονται από Αξίες και Αρχές πανανθρώπινες και που ΔΕΝ εξαγοράζονται από κανένα λόμπι Εταιριών που κυκλοφορεί στους διαδρόμους του Ευρωκοινοβουλίου.