Ο Τζόκοβιτς νικητής στο Masters του Παρισιού

του Αλέξανδρου Μυλωνά

O Nόβακ Τζόκοβιτς σε 98 λεπτά τελείωσε τον τελικό με τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ με 2-0 σετ στο Παρίσι και έφθασε στους 40 τίτλους σε τουρνουά Masters 1000 και στους 97 συνολικά στην καριέρα του.

Είναι ο έκτος του τίτλος για φέτος (Αδελαΐδα, Australian Open, Roland Garros, Σινσινάτι, US Open) και είναι χαρακτηριστικό ότι το 2023 έχει μόνο πέντε ήττες! 

 Οι Τζόκοβιτς και Ντιμιτρόφ βρέθηκαν για πρώτη φορά αντιμέτωποι σε τελικό, που κύλησε χωρίς ιδιαίτερες αγωνιστικές συγκινήσεις, δεν είναι υπερβολή να πούμε πως το ενδιαφέρον στράφηκε περισσότερο στις αποδοκιμασίες από το παριζιάνικο κοινό κατά του Τζόκοβιτς… 

Ωστόσο μετά την νίκη του ο Σέρβος τενίστας σε μια μεγαλοπρεπή χειρονομία διέκοψε την συνέντευξή του  για να παρηγορήσει τον αντίπαλό του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ επειδή ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση μετά τη ήττα του. Λίγο αργότερα έδινε συγχαρητήρια στον Ντιμιτρόφ και την ομάδα του για την παρουσία του στο τουρνουά, παροτρύνοντάς τον να συνεχίσει την προσπάθειά του.

Ο Νόβακ «Νόλε» Τζόκοβιτς γεννήθηκε στις 22 Μαΐου 1987 και είναι Σέρβος αντισφαιριστής. Ως μέλος του «Big 3» του παγκόσμιου τένις, μαζί με τους Ρότζερ Φέντερερ και Ράφα Ναδάλ, θεωρείται ένας από τους κορυφαίες τενίστες της ιστορίας, έχοντας κατακτήσει 24 τίτλους Grand Slam, τους περισσότερους από κάθε άλλο τενίστα.

Και θα είχε πάρει ακόμη περισσότερους τίτλους αν δεν του απαγόρευαν την είσοδο σε αγώνες επειδή επέλεξε να μην εμβολιαστεί, όπως είχε κάθε δικαίωμα να πράξει. Η αντίθεση του στους  εμβολιασμούς τον έχουν καταστήσει το «κακό» παιδί για το κατεστημένο. Ένα κατεστημένο που δεν σέβεται την ελευθερία των ανθρώπων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *