Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα κάνει ό,τι κάνει η ΝΔ με μεγαλύτερη έμφαση

Με αοριστολογίες και χρήση ανούσιου λεκτικού τύπου “άρες μάρες κουκουνάρες” μίλησε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Επ’ ευκαιρία των επερχόμενων ευρωεκλογών, ο Ανδρουλάκης δηλώνει “αισιόδοξος” ότι οι πολίτες θα ενισχύσουν το ΠΑΣΟΚ επειδή είναι “κεντρώο” και “προοδευτικό”. Λόγια χωρίς κανένα νόημα και περιεχόμενο από έναν κομματάρχη της αντιπολίτευσης, που απουσία πολιτικών θέσεων, ασχολείται μόνο με το σκάνδαλο των υποκλοπών που τον έβγαλε από την αφάνεια, και την εξεταστική για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Παραδέχεται ότι ουσιαστικά στην Βουλή δεν υπάρχει αντιπολίτευση και “αισιοδοξεί” και “ελπίζει” ότι όταν δυναμώσει το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, η ΝΔ δεν θα παίζει χωρίς αντίπαλο. Βαφτίζει μάλιστα την τεράστια έλλειψη αντιπολιτευτικών πολιτικών θέσεων από μεριάς ΠΑΣΟΚ, ως “ουσιαστική” επειδή δεν έχουν στο κόμμα του “μαγικές λύσεις και βερμπαλισμούς”… μας δηλώνει δηλαδή ο Ανδρουλάκης ότι οποιαδήποτε πολιτική πρόταση διαφωνεί με τις πολιτικές του Μητσοτάκη, θεωρείται μαγική και ανέφικτη…

Δηλώνει μάλιστα ότι το κόμμα του στην ευρωβουλή θα υποστηρίξει πιο ” γενναίες πολιτικές πράσινης μετάβασης απέναντι στην κλιματική κρίση” από ότι η ΝΔ! Δηλαδή δέχεται ως θέσφατο το να γίνει η Ελλάδα ανεμιστήρας της Ευρώπης, με τεράστιο περιβαλλοντικό και οικονομικό κόστος.

Ο Ανδρουλάκης επιβεβαιώνει, εμμέσως πλην σαφώς, τον απολίτικο κομματικό αχταρμά της Βουλής. Όπως όλα τα κόμματα, έτσι και το ΠΑΣΟΚ, επειδή δεν έχει καμία πολιτική πρόταση, επιδιώκει να διαφοροποιηθεί στα μάτια των ψηφοφόρων από τα άλλα κόμματα με κενούς περιεχομένου χαρακτηρισμούς “εκσυγχρονιστής” κεντρώος” “συντηρητικός” “σοσιαλδημοκράτης” “προοδευτικός” “δεξιός” “αριστερός” κλπ.

Δηλώνει πιο κεντρώος και εκσυγχρονιστής από τον Μητσοτάκη και ότι ο ένας αντιγράφει τον άλλο: «το copy paste συνθημάτων που ανήκουν στη δική μας πολιτική παράδοση, όπως είναι ο εκσυγχρονισμός ή η ψευδεπίγραφη επίκληση του μεσαίου χώρου, αποτελούν στάχτη στα μάτια.», αλλά και “το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής περιλαμβάνει ήδη στους κόλπους του, -οργανικά-, στελέχη της Ανανεωτικής Αριστεράς και της πολιτικής οικολογίας…Και αυτή μας η στάση δίνει γνήσια προοπτική στην κεντροαριστερά.”

Ο Ανδρουλάκης στην συνέντευξή που έδωσε, δεν είπε κουβέντα για την οικονομική πολιτική, για τα άδικα φορολογικά νομοσχέδια, για τις κατασχέσεις κατοικιών των πολιτών αλλά συμφώνησε ακόμη και με την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης δηλώνοντας ότι «Δεν θα μπούμε εμπόδιο στην ίδρυση ενός μη κρατικού μη κερδοσκοπικού πανεπιστήμιου, αλλά στη βάση υψηλών ποιοτικών προτύπων όπως λειτουργούν μεγάλα πανεπιστήμια στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ».

Και βεβαίως ο Ανδρουλάκης δεν είπε κουβέντα- ούτε και ερωτήθηκε- για το σκάνδαλο Καϊλή. Ποντάρουν στην λήθη μας άλλωστε.

Οσον αφορά την εξωτερική πολιτική δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να τιμώρησει τον Ερντογαν και τις προκλητικές του δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας κάνοντας εμπάργκο χρηματοδότησης στην Τουρκία. Ξέχασε ότι ο ίδιος ο Ανδρουλάκης ως ευρωβουλευτής ψήφισε υπέρ της χρηματοδότησης της Τουρκίας με 485 εκατομμύρια ευρώ!

Καταλήγοντας ο Ανδρουλάκης πρόσφερε στους ψηφοφόρους ευχές και ελπίδα… όπως όλα τα κόμματα που υπηρετούν την ίδια ξενόφερτη μνημονιακή “ατζέντα” αφελλήνισης της Ελλάδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *