Εκρήξεις Αίτνα- Θα βάλουν φόρο άνθρακα και στα ηφαίστεια;

ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΑΙΤΝΑ: Πάνω από 200 εκρήξεις λάβας έχουν σημειωθεί από τις 19 Νοεμβρίου 2023.

Η Αίτνα βρυχάται για ακόμη μία φορα. Εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες το σισιλιάνικο ηφαίστειο εκτοξεύει λάβα στον ιταλικό ουρανό, δημιουργώντας ένα τρομακτικό αλλά και συνάμα εντυπωσιακό θέαματα. Σύμφωνα με το τοπικό ινστιτούτου ηφαιστειολόγιας, από τις 19 Νοεμβρίου έχουν καταγραφεί πάνω από 200 εκρήξεις. 

Οι κάτοικοι έχουν συνηθίσει να ζουν με την Αίτνα, που εκρήγνυται και πετάει λάβα αρκετά συχνά χωρίς πάντως να προκαλεί προβλήματα και να απειλεί τις γύρω περιοχές. Κάποιες φορές πάντως χωριά και πόλεις γεμίζουν με στάχτη.

Την ίδια ώρα οι κυβερνώντες ετοιμάζουν φόρο άνθρακα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απηύθυνε έκκληση προς όλους στην COP28 να αναλάβουν άμεσα δράση και να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου εντός της δεκαετίας. Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ζήτησε ιδιαίτερα έντονα την τιμολόγηση (φορολόγηση) του άνθρακα, καθώς, όπως είπε «πρόκειται για ένα εργαλείο που καθοδηγείται από την αγορά».

«Το μήνυμα είναι σαφές: Εφ’ όσον ρυπαίνετε, πρέπει να πληρώσετε το τίμημα. Κι αν θέλετε να το αποφύγετε, τότε καινοτομήστε και απεξαρτηθείτε από τον άνθρακα», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ακούσατε ηφαίστεια;;;

Θα βάλουν φόρο άνθρακα και στα ηφαίστεια άραγε; Ο λογαριασμός πάντως θα έρθει στους πολίτες.

Ο άνθρακας είναι βασικό συστατικό του πλανήτη μας. Οι ίδιοι οι άνθρωποι αποτελούνται από άνθρακα, αλλά οι μαριονέτες που κυβερνάνε, θέλουν να “μηδενίσουν τον άνθρακα”- πράγμα αδύνατο- οπότε καταλαβαίνετε ότι το θέμα δεν είναι ο άνθρακας αλλά η δυνάστευση μέσω φόρων!

Ως πότε θα τους ανεχόμαστε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *