Υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα- δηλητήρια στο πιάτο μας

Αρκετές έρευνες και μελέτες συνδέουν την κατανάλωση υπέρ-επεξεργασμένων τροφών με αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης καρκίνου στους ανθρώπους.

Όταν μιλάμε για υπέρ-επεξεργασμένες τροφές αναφερόμαστε στα βιομηχανοποιημένα εκείνα προϊόντα που παράγονται με πολύπλοκο τρόπο και με υλικά που δύσκολα βρίσκουμε στις κουζίνες μας. Πρόκειται για τυποποιημένα τρόφιμα που παρέχονται στους ανθρώπους άμεσα για κατανάλωση, είναι φθηνά, «εύγεστα» και είναι η εύκολη λύση. Περιέχουν υλικά όπως μαλτοδεξτρίνη, υδρογονωμένα έλαια, τροποποιημένο άμυλο, χρωστικές, τεχνητές αρωματικές και γλυκαντικές ύλες, συντηρητικά κ.ά.

Θα αναφέρουμε ενδεικτικά μία έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ και του Διεθνή Οργανισμού Έρευνας για τον καρκίνο, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «European Journal of Nutrition». Σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από συνολικά 450.111 ενήλικες σε 14 χρόνια, αυτά κατέδειξαν γενικά ότι ο καρκίνος στο στόμα, στον λαιμό ή στον οισοφάγο δεν συνδέεται μόνο με την παχυσαρκία και το αυξημένο σωματικό λίπος, που πιθανόν προκαλούν τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα λόγω του ανθυγιεινού διατροφικού προφίλ τους. Επισημαίνουν ότι τα προβλήματα υγείας και ο καρκίνος εντοπίζονται και σε άλλους παράγοντες, όπως τα πρόσθετα -συμπεριλαμβανομένων των γαλακτωματοποιητών και των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών-, καθώς και οι μολυσματικές ουσίες από τη συσκευασία των τροφίμων αυτών ή και τη διαδικασία παραγωγής.

Και ενώ τα στοιχεία και οι έρευνες δείχνουν πως οι επεξεργασμένες τροφές είναι εξαιρετικά βλαβερές για τον άνθρωπο, εντούτοις δεν απαγορεύεται η παραγωγή και η κυκλοφορία τους. Αντίθετα, προβάλλονται και διαφημίζονται συνεχώς σε όλα τα μέσα και στην τηλεόραση. Κατά αυτόν τον τρόπο οι άνθρωποι αντικαθιστούν στην διατροφή τους πολλές φορές, τις ανεπεξέργαστες φυσικές τροφές με την εύκολη και γρήγορη λύση των υπέρ-επεξεργασμένων, με γνωστές και άγνωστες συνέπειες για την υγεία τους.

Όμως στην Πολιτεία που σέβεται τους Πολίτες της και λειτουργεί για την ασφάλεια και την υγεία τους, οτιδήποτε καλλιεργείται θα πρέπει να είναι απόλυτα βιολογικό, προερχόμενο από αυθεντικούς σπόρους της γης. Θα πρέπει να προσφέρονται στον άνθρωπο μόνο φυσικές τροφές, και όχι μεταλλαγμένα, τροποποιημένα, κακοποιημένα με χημικές διαδικασίες τρόφιμα και παράγωγα τροφίμων που μόνο βλάβες προξενούν. 

Σε συνθήκες απόλυτης ευημερίας, η υγεία των Πολιτών είναι ύψιστη προτεραιότητα της Πολιτείας. Η χρήση μεταλλαγμένων υλικών και γενετικά τροποποιημένων σπόρων θα πρέπει να απαγορεύεται, ενώ και το νερό θα πρέπει να είναι απαλλαγμένο από δηλητήρια και τοξίνες, όπως για παράδειγμα το φθόριο.

Θα πρέπει να επικρατεί ουσιαστική εναρμόνιση Περιβάλλοντος και Ανθρώπων με ανάδειξη του απροσμέτρητου σεβασμού μας προς αυτό!

Άλλωστε η Φύση προσφέρει αφειδώς όλα τα δώρα της σε πλήρη αφθονία, γι αυτόν τον λόγο θα πρέπει να απαγορεύεται στον οποιονδήποτε να κατασκευάζει αχρείαστα υπερ-επεξεργασμένα προϊόντα που μόνο άδικο παράγουν στο περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *