Έρευνα συνδέει τα τραυματικά γεγονότα στην παιδική ηλικία με τους πονοκεφάλους

της Πελαγίας Στασινού

Θα κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας μια κοινωνία δικαίου ή μια άρρωστη κοινωνία;

Με αφορμή

Η δημοσίευση μελέτης στο ιατρικό περιοδικό “Neurology” της αμερικανικής ακαδημίας Νευρολογίας, συνδέει τραυματικά συμβάντα που έχουν υποστεί άνθρωποι στην παιδική τους ηλικία με αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης πονοκεφάλων στην πορεία της ζωής τους.

Η έρευνα εστιάζει στα τραυματικά γεγονότα που έχουν βιώσει τα παιδιά, γεγονότα που περιλαμβάνουν κακοποίηση κάθε μορφής , παραμέληση, οικονομικές δυσχέρειες, διαζύγιο των γονιών και κάποιες ειδικές περιπτώσεις όπως φυλάκιση μέλους της οικογένειας, θάνατος γονέα, μέλος με ψυχική ασθένεια ή αναπηρία, ακόμη και την περίπτωση κατάχρησης αλκοόλ ή χρήσης ναρκωτικών ουσιών .

Η μελέτη αυτή, αποδίδει σε αριθμούς τα στοιχεία των ερευνών της με ποσοστά επί τοις εκατό, ποσοστά που σύμφωνα με την ως άνω μελέτη δείχνουν ότι τα παιδιά με ένα ή περισσότερα παιδικά τραύματα που συντελούνται στο δικό τους περιβάλλον, έχουν και πολλαπλάσιες πιθανότητες εμφάνισης πονοκεφάλων. Ένα από τα χαρακτηριστικά της έρευνας αυτής είναι ότι επικεντρώνεται στους πονοκεφάλους ως αποτέλεσμα της παιδικής κακοποίησης και παραβλέπει σοβαρότατες εγκληματικές συνέπειες εις βάρος των παιδιών (απομόνωση, αίσθηση κατωτερότητας, φοβίες, απόπειρες αυτοκτονίας). Βαθιές πληγές οι οποίες τα ταλαιπωρούν για χρόνια και υποβαθμίζουν ίσως και ανεπανόρθωτα την ποιότητα ζωής τους.

Ποιος πραγματικά ευθύνεται

Κάθε πληγή που πλήττει τον άνθρωπο και στην προκειμένη κατάσταση τα ίδια τα παιδιά μας  εκτός από τον εγκληματία δράστη που φαίνεται, έχει πίσω της κρυμμένο έναν ακόμη ένοχο, δράστη και κακουργοποιό που λειτουργεί ύπουλα και με δόλο.

Είναι το «κράτος» συναυτουργός των εγκλημάτων αυτών!

Σε όλον τον πλανήτη και σε κάθε χώρα βλέπουμε να προωθούνται μη υγιή, εκτός της φυσιολογίας και μακριά από την δημιουργία, πρότυπα ζωής ακόμη και οικογένειας.

Βλέπουμε να ορίζονται με νομοθετικές ρυθμίσεις υιοθεσίες παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια κατασκευάζοντας οι κυβερνήσεις ένα νομοθετικό πλαίσιο κάλυψης κάθε ανωμαλίας και άδικου, με τεράστιες επιπτώσεις στα παιδιά. Με την συγκατάθεση λοιπόν του «κράτους» σήμερα η κοινωνία μας κατευθύνεται σε ακόμη χειρότερες καταστάσεις. Αν μια φορά γίνονται κακοποιήσεις μέσα σε οικογένειες με μητέρα και πατέρα, φανταστείτε τι μπορεί να γίνει σε εκτός φυσιολογίας συνυπάρξεις.

Παρατηρούμε ακόμη να υποστηρίζεται δόλια η παιδοφιλία και να καλύπτεται πίσω από το πέπλο της αναπηρίας, απολαμβάνοντας μάλιστα ο παιδόφιλος και ποσοστό αναπηρίας για σύνταξη με την κυβέρνηση αρωγό! Και τέλος αυτοί οι βιαστές της ανθρώπινης ζωής, ύπαρξης και ελευθερίας γιατί μένουν χωρίς πραγματική τιμωρία; Ποιοι νόμοι και ποια δικαιοσύνη το επιτρέπουν;

Πόση κατάντια να αντέξει ένας εχέφρων άνθρωπος;;

Ένα επιπλέον σημείο που οπωσδήποτε πρέπει να τονιστεί είναι η οικονομική εξαθλίωση όλων των ανθρώπων με τραγικές συνέπειες στα παιδιά μας. Οι απόγονοι μας θα έπρεπε να μεγαλώνουν σε ένα υγιές περιβάλλον με αφθονία υλικών και πνευματικών αγαθών. Όχι μόνο δεν συμβαίνει αυτό, τουναντίον κακοποιούνται με βαρβαρότητα εφόσον στερούνται ακόμα και βασικά αγαθά επιβίωσης.

Είναι ένας συνεχής πόλεμος εξόντωσης των ανθρώπων σε όλους τους τομείς και όλοι πρέπει να το αναγνωρίσουμε αυτό ώστε να σταθούμε απέναντι από κάθε άδικο και με γενναιότητα να βγούμε από την μιζέρια που μας έχουν επιβάλλει.

Η λύση είναι η αληθινή ΠΑΙΔΕΙΑ

Θα έλεγα ολοκληρώνοντας αυτό το άρθρο, πως ένα αληθινό κράτος δικαίου το οποίο σέβεται τους πολίτες του, φροντίζει και μεριμνά για την ασφάλεια και την υγεία τους. Προσφέρει άπλετη γνώση και αληθινή παιδεία ώστε οι άνθρωποι να πράττουν δίκαια, με αυτογνωσία, και οι οικογένειες που θα δημιουργηθούν θα έχουν όλες τις αξίες, τις αρχές και  τους νόμους της ίδιας της φυσιολογίας της δημιουργίας μας.

Ο σεβασμός θα ενέχει θέση ισχύος και από μέρους των πολιτών ώστε η πολιτεία θα ευημερεί πάντα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *